Minute za tebe: Uskrsnuo je…

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojima ćemo u našem radijskom programu i putem portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.
Kroz ovaj hod i promišljanje vodi nas fra Marino Kuzminski iz Župe sv. Roka u Virovitici.

Uskrsnuo je…

Dogodilo se nešto neobjašnjivo – gorb je prazan. Vojnici su u šoku javili da je tijelo nestalo. Marija Magdalena je u zoru pošla na grob i primjetila da je kamen s groba dignut. Brže trči kod Petra da mu kaže novost. Petar i drugi učenik potrče na grob i zaista grob je prazan. Ostadoše samo povoji.

Gospodina nema. Drugi učenik također ulazi u grob i vidje ali i povjerova. Isus je ispunio pisma i uskrsnuo je.
Današnji dan daje smisao svemu što se dogodilo – od Isusova rođenja, preko svih djela njegovih za života pa sve do njegove muke i smrti koja doista nije bila uzaludna.

Isus je pobjedio sve ideologije i sve računice ljudske i pokazao da je Bog veći od svake ljudske misli i želje. Ni jedno Božje obećanje nije ostalo prazno, neispunjeno. Štoviše, Bog je pokazao najveću moguću ljubav i nije napustio svoje stvorenje. Još će se ukazivati 40 dana i pedeseti dan ispuniti obećanje poslanjem Duha branitelja. Bog daje cijeloga sebe za tebe i mene. Bog moli, poziva, kleči, plače, pati i umire da bi ti i ja bili potaknuti na obraćenje.

Danas budi sretan jer nisi sam i ima netko tko te beskrajno voli. On je tu s tobom i danas ti govori. Duh Božji na tebi i odbaci zato svaki strah i nesigurnost. Povjeri Bogu sve svoje brige i on će te voditi.

(www.icv.hr, foto: pixabay)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content