LAKŠE DO VLASTITOG DOMA Veliki interes za POS-ove kuće u nizu: Možete ga iskazati do 20. travnja

U svega nekoliko dana otkako je Grad Virovitica pokrenuo anketu za iskaz interesa za kupnju POS kuća u nizu javilo se 20 zainteresiranih obitelji.

Društveno poticana stanogradnja (Program POS) provodi se izgradnjom kuća, organiziranom na način kojim se ostvaruje svrhovito korištenje javnih i drugih sredstava za pokriće troškova, osigurava povrat tih sredstava, omogućuje prodaja kuća uz obročnu otplatu po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

Program POS-a pokrenut je s ciljem da se građanima Republike Hrvatske omogući rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih uz garantiranu kvalitetu i završavanje radova u roku. Program POS-a pridonosi i razvitku građevinarstva kao gospodarske grane te je multiplikator općeg razvoja.

Pogodnosti uvjeta Programa POS-a u odnosu na tržišne, mogu se podijeliti u tri skupine:

  • rok otplate kredita do 30 godina + 1 godina počeka, bez jamaca,
  • povoljnija kamatna stopa,
  • povoljnija cijena kvadrata kuće.

Na lokaciji u Virovitici, u ulici Stjepana Redera, Grad Virovitica sukladno Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji utvrđuje interes za kupnju kuća iz Programa POS-a u Virovitici. Utvrđivanje iskazanog interesa je formalno pravni preduvjet za realizaciju navedenog Programa te ovim putem ukazujemo na važnost ispune istog.

Dostavljeni anketni upitnik ne obvezuje na kupnju kuće, već se na temelju ankete utvrđuje postojanje interesa.

Klikom na dolje navedeni link mole se svi građani zainteresirani za kupnju stana iz Programa POS-a na lokaciji u Virovitici da ispune anketni upitnik te isti dostave:

  • putem email-a: [email protected] (s naznakom „POS anketa“)
  • poštom: Grad Virovitica, Trg kralja Zvonimira 1, 33000 Virovitica (s naznakom „POS anketa“)

Rok za iskazivanje interesa je do 20. travnja 2021. godine. U slučaju velikog interesa rok se može produžiti.

Anketni upitnik možete preuzeti OVDJE (.docx) ili OVDJE (.pdf)

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content