Za vrhunske rukometašice i rukometaše ove godine nema slobodnog ljeta: Očekuje li nas završnica rukometnih liga u ljetnim mjesecima?

Europski rukometni savez (EHF) napravio je i na svojim internet stranicama objavio preliminarne izmjene kalendara završetka tekuće europske rukometne sezone.

U novom kalendaru europske utakmice su predviđene tek od početka lipnja. Završnica Kupa EHF i Challenge kupa, u konkurenciji rukometašica, predviđena je turnirski 20. i 21. lipnja.

Slično je predviđeno za završnicu ženskih reprezentativnih kvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo, koje će se igrati u Danskoj i Norveškoj. Utakmice bi se trebale igrati od 1. do 7. lipnja turnirski na jednom mjestu. Hrvaticama su preostale dvije utakmice s Francuskom te po jedna s Islandom i Turskom. Završni turnir EHF Lige prvakinja predviđen je za 5. i 6. lipnja, dok bi se kod rukometaša trebao odigrati 22. i 23. kolovoza.

Samim tim sezona bi službeno završila početkom rujna, što bi sigurno prolongiralo početak prijelaznog roka, dok bi nova sezona počela vrlo brzo nakon završetka ovogodišnje.
U ovoj analizi u obzir smo uzeli samo ženska europska natjecanja, jer u njima imamo predstavnike – Podravku Vegetu u Kupu EHF i Lokomotivu u Challenge kupu te reprezentativne kvalifikacijske utakmice, dok u muškom dijelu više ne sudjelujemo u europskim kupovima, niti sudjelujemo u kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo u Egiptu. Stoga u muškom rukometu ima više termina za završnicu hrvatske lige.

To se naravno odnosi na vrhunske klubove, dok bi ostali zasad imali prostora za ljetne pripreme u kolovozu. Prema svemu sudeći, kraj svibnja i ostatak lipnja trebao bi biti predviđen za završetak nacionalnih liga. Svi ti planovi su podložni shodno epidemiološkim prilikama u Europi i Hrvatskoj.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content