STIGLE BOJANKE, BOJICE, TAPETE Zahvaljujući Grafoprojektu, djeci i odraslima ljepši boravak u Općoj bolnici Virovitica

Piši-briši folija, prozorske grafike, mnoštvo bojica, olovki, gumica, šarenog papira i materijala za decoupage te drugo od danas (utorak) na raspolaganju je najmlađim pacijentima virovitičke Opće bolnice, onima smještenima na Odjel za pedijatriju.

Vrijedne materijale s kojima će u kreativnosti kratiti bolesničke dane donirala im je virovitička obiteljska tvrtka Grafoprojekt, koja uspješno posluje već punih 30 godina. Riječ je o  projektu, akciji uređenja prostorija u Općoj bolnici Virovitica, vrijednom 24.000 kuna, koji je tvrtka provela u suradnji sa svojim partnerima – Pakom, Eurocopom, Fortunom Digital, Europapierom, Igepa grupom i Eurocomom, a u povodu 30. obljetnice svog postojanja.

IMG 20191112 104524 Custom e1573563284262

DRUŠTVENO OSJETLJIVI

Sve te godine Grafoprojekt kao obiteljska tvrtka pokazuje i društvenu osjetljivost, pomažući klubovima, udrugama, ustanovama i organizacijama te sudjelujući u brojnim humanitarnim akcijama. Direktor Goran Božanić, poznat po otvorenosti za svaku dobru inicijativu, ističe kako im je drago što su mogli na ovaj način usrećiti druge za 30. rođendan tvrtke.

-Ideja je bila da, koliko je to moguće, uljepšamo dane u bolnici malim pacijentima, ali i onim većima, koji primaju lijekove ili kemoterapiju u Dnevnoj bolnici za onkološke i hematološke bolesnike.

IMG 20191112 102242 1 Custom

U suradnji sa svojim partnerima, djeci smo pripremili niz veselih stvari, kao što su slikovnice, bojanke, ukrasili smo zidove tapetama i folijama na koje mogu pisati. A za pacijente Dnevne bolnice, nove prostore smo uredili tapetama za zidove i fotografijama, kako bi im olakšali boravak u ovim prostorima – istaknuo je G. Božanić.

Iako se velikoj većini djece zdravstvena usluga i lijekovi pruže već kroz Dnevnu bolnicu, na Odjelu za pedijatriju uvijek ima i onih koji moraju ostati na liječenju, u bolnici. Dani su im ponekad dugi, osobito kad uz njih ne mogu biti i njihovi roditelji, kaže dr. Tatjana Sotonica Piria, voditeljica Odjela.

IMG 20191112 102411 Custom

Donacija će im te dane skratiti i uljepšati, zahvalno kaže doktorica, koja i sama, sa kolegicama i sestrama, pronalazi način kako razveseliti najmlađe pacijente na liječenju.

DOBRODOŠLA INICIJATIVA

– Mi ih animiramo, čak organiziramo i natjecanje iz matematike. Oni se ovdje i tome vesele – simpatično kaže dr. Tatjana Sotonica Piria, koja ističe kako će u Igraonici sada biti još više optimizma i veselja, zahvaljujući slagalicama, bojicama, naljepnicama…

-Uz područje naše županije, ovom Odjelu gravitiraju i djeca iz Daruvara, Garešnice, Grđevca, Bjelovara i Našica. Ovaj zimski period slobodno možemo nazvati ‘udarnim’, djeca dolaze s dišnim upalama, od gripe do upala grla pluća, provodi se ambulantno liječenje, ali imamo i stacionarno hospitaliziranih, pa bude gužva na odjelu – ističe dr. Tatjana, koja kaže kako su na Odjelu dva liječnika pedijatra, uz vanjske suradnike, kako bi svaki dan bili pacijentima dostupni 24 sata dnevno. Svaka sitnica koja uljepša boravak djeci i roditeljima zato je dobrodošla.

IMG 20191112 104625 Custom e1573563429334

Na svemu što je tvrtka dosad učinila za bolnicu, zahvalio je i ravnatelj Dinko Blažević.

– Zahvaljujemo Grafoprojektu što su u povodu 30. obljetnice tvrtke pokrenuli ovaj projekt i kroz polu javno savjetovanje odabrali što će donirati našoj bolnici te darovali tapete i fotografije internističkoj Dnevnoj bolnici u novim prostorima te vrijedne rekvizite Igraonici Odjela za pedijatriju.

Zidnim tapetama, vedrih tonova i motiva kao što su livada, žal i cvijeće uljepšat će boravak pacijentima koji ovdje provode i nekoliko sati dnevno, a u bojanju i igri na svom odjelu zasigurno će uživati naši najmlađi pacijenti. Drago nam je što su upravo našu bolnicu odabrali za ovaj hvalevrijedan projekt – istaknuo je ravnatelj D. Blažević. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”562690″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content