ZABAVNO I POUČNO U Bolnici za medvjediće zavijale se rane i oslobađalo straha od liječnika

Šetnicu ispred Gimnazije Petra Preradovića danas (subota) preuzele su bijele kute, plišanci te baloni oblikovani u razne životinje i motive. Naime, na inicijativu dr. Ivana Andraševića te u suradnji s Gradom Viroviticom, Hrvatski liječnički zbor ponovno je organizirao radionicu „Bolnica za medvjediće“ čiji cilj je, na zabavan i interaktivan način, pomoći djeci da se upoznaju s radom liječnika te prevladaju strah od odlaska liječniku.

– Djeca dolaze kod nas sa svojim medvjedićima i govore nam kakve oni probleme imaju. Neki su bolesni, neki su nešto slomili pa ih mi u suradnji sa djecom liječimo kako bismo odagnali strah od odlaska liječniku. Danas nam medvjedići i plišanci imaju puno rana pa se uglavnom bavimo zavijanjem, a ovi koje boli trbuh dobiju inekciju – sa osmijehom na licu kaže dr. Ivan Andrašević koji je svoje najmlađe pacijente nagradio balonima u obliku krune, mača ili žirafe.

20191012 094544 Custom

Osim dr. Ivana Andraševića, djeci koja su na radionicu došla u pratnji roditelja i sa najdražim plišancem u rukama, na raspolaganju su bili i studenti medicine zagrebačkog Medicinskog fakulteta.

Koordinatorica udruge European Medical Students Association i studentskog projekta „Bolnica za medvjediće“ Kristina Paponja također je mladim Virovitičanima kroz igru pokazivala kako odlazak liječniku ne mora biti stresno i zastrašujuće iskustvo.

– Naša udruga u kontinuitetu djeluje preko 20 godina i u prosjeku imamo dvadesetak manifestacija godišnje na kojima sudjelujemo, odlazimo i u druge gradove širom Republike Hrvatske. Kroz ove radionice i igru, smijeh i interakciju sa nama studentima i mladim liječnicima djeca se ustvari oslobađaju straha od bijele kute i straha od odlaska liječniku – objasnila je K. Paponja (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”556466″]

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content